حفاظت از محیط زیست حفظ ارزش های الهی است

ساخت وبلاگ

هدف « مدیریت جغرافیایی محیط زیست » حفاظت و بهره برداری از منابع طبیعی بدون برهم زدن تعادل محیط ، جهت بهبود زندگی انسان است .

راههایی که می توانیم از محیط زیست و منابع طبیعی حفاظت کنیم :

1 – از ریختن زباله و آشغال خودداری کرده و به دیگران نیز سفارش کنیم در حفظ محیط زیست کوشا باشند و نسبت به تفکیک زباله کوشش کنیم و همیشه دوست دار طبیعت باشیم.

2- از آلودگی صوتی پرهیز کنیم به دلیل اینکه آلودگی صوتی در نواحی پر سروصدا سبب می شود که پرندگان نتوانند به خوبی به جوجه هایشان غذا برسانند، زیرا آلودگی سبب می شود ارتباط میان جوجه ها و والدینشان مختل شود و استرس های ناشی از آلودگی صوتی روی عادتهای شکار و جفت گیری پرندگان تاثیر می گذارد. 

3 – توصیه به دانش آموزان در رابطه با حفاظت از محیط زیست مخصوصاً توسط دبیران می توانند نقش مهمی در این رابطه داشته باشد و اضافه نمودن یک نمره به نام حفاظت از محیط زیست به نمره مستمر دانش آموزان در دروس مرتبط مثل جغرافیا ، می تواند دانش آموزان را متعهد به حفاظت از محیط زیست نماید .

4 – از کارهایی نظیر روشن کردن آتش زیر درختان ، کندن پوست درختان با چاقو ، ریختن زباله در پارک ، جنگل ، ساحل ، دریا ، کوه ، خیابان و ... خودداری کرده و همچنین با استفاده از تفنگ های ساچمه ای محیط زیست را تخریب نکنیم و به زیبایی آن آسیب نرسانیم .

5 – از آتش زدن لاستیک ماشین جهت پخش دود برای جلوگیری از سرمازدگی درختان و محصولات کشاورزی و همچنین از سوختن زباله به روش ناصحیح که نقش عمده ای در آلودگی هوا دارد خودداری کنیم .

6 – در هنگام وزش باد شدید یا طوفان به هیچ عنوان در جنگل یا بیابان آتش روشن نکنیم تا موجب آتش سوزی و گسترش آن نشویم و اگر در حالت شرایط مناسب آب و هوایی مجبور به روشن کردن آتش باشیم حتماً بعد از انجام کار آن را خاموش کنیم .

7 – دانش آموزان را در کاشت درخت و آبیاری درختان تشویق کنیم و آنها را در فصل درختکاری ، در پروژه های نهال کاری در رابطه با تثبیت ماسه های روان که هر ساله توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری انجام می گیرد مشارکت دهیم .

8 – برای ایجاد نظم و انضباط اجتماعی به دانش آموزان توصیه کنیم که هنگام عبور از خیابان از روی خط عابر عبور کنند و در رانندگی نیز قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند که انجام این امور می تواند نشانه شخصیت اجتماعی آنها باشد و به سرنشینان خودرو سفارش کنیم که به هیچ عنوان از شیشه ماشین آشغال به بیرون پرت نکنند . نظم و انضباط اجتماعی می تواند آنها را به حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی متعهدتر کند .

9 – هنگام رفتن جهت تفریح و تفرج به طبیعت برای پخت غذا ، اجاق به همراه خود داشته باشیم و یا جهت روشن کردن آتش مقداری چوب خشک در صندوق عقب ماشین به همراه خود ببریم و هیچ موقع از چوب جنگل یا گونه های گیاهی بیابان که نقش عمده ای در تعدیل آب و هوا و تثبیت ماسه های روان دارند ، جهت پخت و پز استفاده نکنیم.

10- دامداران توجه داشته باشند که بهره برداری صحیح از مراتع زمانی امکان پذیر است که به اندازه میزان تولید و توان آنها مورد استفاده قرار گیرد و رویش مجدد مراتع یا چراگاه زمینی میسر گردد و نباید چوپان فقط به فکر سیر کردن شکم گوسفندان باشد مثلاً بز در صورت چرای مفرط می تواند ریشه پوشش گیاهی را از زمین بیرون آورد و وقتی پوشش گیاهی یک ناحیه در اثر چرای زیاد دام از بین برود، ذرات خاک منفصل شده و به آسانی بوسیله باد و آب پراکنده می شود و در نهایت موجب گسترش بیابان (بیابان زایی) می شود.   

11 – به پرندگان و حیوانات محیط زیست و حیات وحش آسیبی نرسانیم و در شرایط سخت آب و هوایی مثلاً روزهای برفی با قراردادن یک مقوا یا یک ظرف پهن بر روی برفها برای پرندگان دون بریزیم و همچنین روستائیان و مردمی که محدوده مناطق حفاظت شده محیط زیست زندگی می کنند جهت توزیع علوفه برای حیوانات حیات وحش با کارکنان و پرسنل اداره محیط زیست مخصوصاً در روزهای برفی و سرد همکاری کنند . و در مجموع  همه با هم در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی کوشا باشیم .

12 – در رابطه با حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست با نوشتن جملاتی زیبا از پیامبر(ص) ، امامان و بزرگان دین بر روی فیش های حقوقی ادارات ، تلویزیون های شهری به مناسبت های مختلف مثلاً در فصل درختکاری ، فصول گردشگری و نوشتن جملات آموزنده و تأثیرگذار در پارک ها ، مناطق ییلاقی ، اردوگاه های تفریحی ، مدارس    و ... می تواند نقش مؤثر و مفیدی در حفاظت از محیط زیست داشته باشد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد :

1 – اگر ساعت انقراض عالم فرا رسیده باشد و درختی در دست دارید ، اگر به قدر کاشتن آن فرصت دارید ، آن را بکارید. پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم )

2 – زیبایی طبیعت به گوناگونی و تنوع اجزای آن بستگی دارد .

3 – و جعلنا من الماء کل شی حی ( و هر چیزی را از آب زنده کردیم )

4 – آب مساوی زندگی و حیات بدون آب متصور نیست.

5 – آب مایه آرامش و دلگرمی بشر است.

6 – همه تمدن های کهن درکنار رودهای بزرگ سنگ بنای تاریخ را گذاشته اند.

7 – حفظ محیط زیست حفظ ارزشهای الهی .

8 – تخریب منابع طبیعی یعنی توقف تدریجی زندگی .

9 – طبیعت هنر خداوند است، احترام به طبیعت زیبا و سرسبز احترام به خالق هستی است.

10 – سهل انگاری و بی توجهی های کوچک ، جنگل های بزرگ را به کام آتش می کشاند.

11 – زیباترین جاذبه طبیعت ، درختان و فضای سبز آن است ، در حفظ آن کوشا باشیم.

12 – جنگل ها قبل از انسان ها و بیایان ها بعد از انسان ها بوجود آمده اند .


گروه جغرافیای شهرستان نقده...
ما را در سایت گروه جغرافیای شهرستان نقده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : igeo-nagadehe بازدید : 171 تاريخ : يکشنبه 17 دی 1396 ساعت: 16:00